Hlavní obsah

Žena zemřela po pádu na posilovací stroj. Zavrávorala a spadla, tvrdí obžalovaný

– Hradec Králové
Právo, Ludmila Žlábková

Smrt 45leté ženy po údajném pádu na posilovací stroj řeší od pondělí Krajský soud v Hradci Králové. Podle obžaloby ji napadl její o devět let starší přítel Jan Petr, který však tvrdí, že žena měla problémy s rovnováhou a spadla sama. Za trestný čin ublížení na zdraví mu v případě odsouzení hrozí až 10 let odnětí svobody.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný Petr u souduVideo: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

K nešťastné události došlo v noci 5. března v jednom z bytů v domě na královéhradeckém Smetanově nábřeží. Podle obžaloby udeřil Petr po předchozí hádce svou přítelkyni do hlavy a strčil do ní tak, že upadla na cvičební stroj a udeřila se do hlavy.

„Následkem toho došlo k rozsáhlému krevnímu výronu pod tvrdou lební plenu a krvácení do tkáně mozku,“ stojí ve spise. Ženě se později přitížilo. Bohužel i přes odvoz do nemocnice následkům zranění podlehla.

Zavrávorala a spadla.
obžalovaný

„Nad ránem došlo k tomu, že měla projevy zvracení a potíže s dýcháním, vykašlávání. Zavolal jsem proto 112 a pak jsem se už řídil pokyny záchranky,“ řekl k osudné noci obžalovaný, absolvent vysoké školy vojenské. A přesto, že v přípravném řízení policii přiznal, že ženu při hádce uhodil, u soudu tvrdil, že tomu tak nebylo a cítí se nevinen.

Policistům se přiznal

„Tvrdím, že poškozené jsem neublížil. Podle indicií se to mohlo stát, jak státní zástupce prohlašuje, ale já tvrdím, že to tak nebylo,“ opakoval soudu obžalovaný. Poškozená podle jeho verze upadla na cvičební stroj, když vstala z postele a chtěla jít na toaletu. „Zavrávorala a spadla,“ pokračoval s tím, že žena měla s motorikou problémy. Údajně padala často.

Policistům na místě činu ale přiznal, že roztržku, kvůli jeho bývalé přítelkyni a matce jeho dítěte, s partnerkou měli. „Byla to taková rychlá věc, ne úmysl. Nějaká taková tahanice, tak jsem se vytočil a najednou padala na ten stroj. Nemohlo to být z ničeho jiného než z toho pádu,“ stojí v protokolu s tím, že tehdy obviněný ukazoval na utahovací kolečko na posilovacím stroji.

„Netušil jsem, že by to mohlo mít takové fatální následky, myslel jsem, že to je obyčejná boule,“ dodal Petr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám