Hlavní obsah

Gang lupičů své oběti unášel v dodávce, mámil z nich cennosti a PIN kódy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neobvyklé loupeže řeší od září pražští kriminalisté. Gang pěti mužů, z nichž nejmladšímu bylo 17 let, natlačil své oběti do dodávky. Tam se z nich snažil dostat PIN kód k platební kartě, vzal jim mobil a peníze. Kriminalisté nyní hledají další oběti.

BEZ KOMENTÁŘE: Gang lupičů natočila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté zatím zdokumentovali dvě loupeže, které se staly o víkendu 16. a 17. září. Oba poškozené oslovila skupina v noci s tím, jestli neví, kolik je hodin, nebo nemají zapalovač. Během chvíle však přijela žlutá dodávka.

„Muži svou oběť natlačili do vozidla, kde ji během jízdy okradli o mobilní telefon a peníze a vyžadovali sdělení PIN kódu k platební kartě. Ten ale od žádného z poškozených nedostali, a tak vozidlo přibrzdili a vyhodili je ven na ulici,“ popsala mluvčí policie Iveta Martínková.

Pomocí kamer kriminalisté následně zjistili, o jakou dodávku se jedná. A ta je o dva dny později zavedla až na Žatecko. Tam zadrželi pět mužů ve věku od 17 do 43 let a následně je obvinili z loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Čtyři dospělí skončili ve vazbě, mladistvého vyšetřují na svobodě.

Detektivové se však domnívají, že skupina má na svědomí více loupeží, a tak žádají oběti, aby se přihlásily. „Jestliže má tedy kdokoli obdobnou zkušenost, byť nemuselo dojít k úplnému dokonání loupeže a zatáhnutí do vozidla, prosíme, aby se policistům ozval na linku 158,“ dodala Martínková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám