Hlavní obsah

Nic si nepamatuji, pilo se ve velkém, řekl obžalovaný. Na motokárové trati těžce zranil ženu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Podstoupila dvě operace, více než měsíc se pohybovala pouze na vozíku a téměř rok byla doma na nemocenské. To všechno kvůli zranění, které Sabina Š. (23) utrpěla při nehodě na motokárové trati, kde do ní v protisměru narazil opilý Tomáš Král (23). Ten ve středu usedl na lavici obžalovaných před plzeňským okresním soudem. Za těžkou újmu na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí vězení.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Tomáš Král před soudem

Článek

Kolize se odehrála loni v prosinci na krytém autodromu v areálu bývalé papírny v Zahradní ulici v Plzni. Král se podle státního zástupce Michala Klímy při protisměrné jízdě čelně střetl s motokárou, kterou řídila právě Sabina Š. Z místa ji musela odvézt záchranka do nemocnice, kde lékaři zjistili, že má komplikovanou zlomeninu patní kosti. Král nadýchal téměř dvě promile alkoholu.

Někdo mi plácl po rameni a řekl, že jdeme jezdit.
obžalovaný

„Když jsem vyjela ze zatáčky, vyřítila se proti mně motokára. Došlo k nárazu, já jsem zůstala stát a řidič té druhé motokáry ujel pryč. Cítila jsme hroznou bolest v noze. Ještě než přijela policie, přišel ke mně obžalovaný s tím, ať jim řeknu, že jsem si to udělala sama nárazem do bariéry,“ uvedla žena před soudem.

Upozornila také na to, že když společně se sestřenicí a kamarádem přišli v ten večer do areálu, byla tam spousta lidí. „Bylo vidět, že jsou všichni v podnapilém stavu. Zaplatili jsme si dvě jízdy a pustili nás na dráhu,“ pokračovala ve výpovědi poškozená.

Zapíjel novorozence

Sám Král u soudu řekl, že si z nehody skoro nic nepamatuje. „Ten den jsem zapíjel narození syna. Začali jsme s kamarádem v Nýřanech a pak jsem přijel do Plzně a šel na motokáry. Tam už se pilo ve velkém. Pak mi někdo plácl po rameni a řekl, že jdeme jezdit,“ uvedl Král.

Podle svých slov sedl do motokáry, která už byla nastartovaná, a rozjel se dopředu. „Vím, že místo helmy jsem měl kolem hlavy uvázanou červenobílou pásku, jak se dává k výkopům. Pak si jen vybavuji, že přijela sanitka a někam mě odváděli,“ dodal Král. Druhý den mu prý zavolal provozovatel motokárové dráhy, aby okamžitě přijel a podepsal papír, že byl způsobilý k řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám