Hlavní obsah

Podvodník měl vyloudit na ženě přes 11 miliónů, peníze prohrál v automatech

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Zlínští kriminalisté obvinili minulý týden 56letého muže z Novojičínska za podvod, kterého se měl dopustit na 45leté ženě ze Zlína, od níž za posledních pět let vylákal více než 11 miliónů korun. Za to mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Poprvé si muž podle obvinění před pěti lety vymyslel legendu o ziskovém obchodu s dřevem, pomocí které se mu podařilo od ženy získat téměř 1,5 miliónu korun.

Později měl ženě lhát, že se mu jeho podnikatelský záměr nevydařil, a o půjčených penězích jí měl tvrdit, že je použije na úhrady již splatných předchozích půjček.

Poškozená muži důvěřovala, že jí dluhy skutečně vrátí, a peníze mu předávala osobně, hotovostními vklady na účet nebo bezhotovostními převody.

Kvůli muži si brala půjčky a úvěry, několikrát si také půjčila peníze od svých příbuzných a neváhala ani zastavit rodinný majetek. Proti ženě je vedeno trestní stíhání pro zpronevěru v řádech miliónů korun.

Peníze prohrál v automatech

„Kriminalisté muže minulý týden zadrželi a obvinili ze zločinu podvod. V rámci vyšetřování provedli dvě domovní prohlídky a prohlídku vozidla. Materiály nalezené při prohlídkách se budou dále prověřovat,” uvedla mluvčí zlínské policie Lenka Javorková.

Obviněný část vylákaných peněz prohrál v automatech, část použil na splacení dluhů. Za podvod mu hrozí až deset let odnětí svobody.

Vyšetřovatel podal státnímu zástupci návrh na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval. Obviněný byl za obdobný zločin v minulosti opakovaně trestán.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám