Hlavní obsah

Konflikt mezi pejskaři v Plzni skončil zlomenou čelistí a klíční kostí

Právo, pab
Plzeň

Policisté v Plzni vyšetřují brutální napadení 73letého muže, na kterého při venčení psa zaútočil jiný pejskař. Konflikt začal v okamžiku, kdy důchodce požádal asi 30letého muže, aby si své volně pobíhající zvíře přivolal k sobě.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Mladý muž zcela bez důvodu přiběhl k seniorovi a fyzicky jej napadl. Několika údery pěstí do obličeje mu zlomil čelist a lícní kost. Poté z místa odešel,“ popsala policejní mluvčí Hana Štefflová incident, který se odehrál 22. srpna ve Žlutické ulici před domem číslo 41. V úterý policisté požádali o pomoc při pátrání po pachateli.

Podle popisu byl útočník asi 170 centimetrů vysoký, svalnaté postavy a měl zcela vyholenou hlavu. „V předmětnou dobu se na místě činu pohyboval v doprovodu blonďaté ženy ve věku okolo 30 let a společně venčili psa světle béžové barvy srsti, pravděpodobně labradorského retrívra,“ doplnila Štefflová.

Případ policisté šetří jako trestný čin ublížení na zdraví, s ohledem na způsobené zranění hrozí viníkovi až 8 let vězení. „V této souvislosti bychom chtěli požádat o pomoc také svědky incidentu, kteří událost viděli, či znají totožnost útočníka, aby zavolali na linku 158,” uzavřela Štefflová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám