Hlavní obsah

Policie hledá šest mladíků, kteří brutálně napadli cestujícího v metru

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté hledají šest mladíků, kteří letos 25. července kolem 21. hodiny napadli cestujícího ve stanici Palmovka. Útočníci agresi stupňovali ve vagonu metra, kde přešli k fyzickému násilí a posléze napadli i jednoho ze svědků, který se postiženého zastal. Policie má k dispozici kamerové záznamy, na nichž je šestice zachycena a prosí veřejnost o pomoc s jejich identifikací.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie hledá šest mladíků, kteří brutálně napadli cestujícího v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ještě před příjezdem soupravy metra skupinka zaměřila svou pozornost na muže, který stál na nástupišti. Mladíci muže zpočátku pouze oslovili, když s nimi ale poškozený odmítl komunikovat, začali mu vulgárně nadávat. Vzápětí do stanice přijela souprava metra a muž nastoupil do posledního, nebo předposledního vagónu,” informovala policejní mluvčí Iveta Martínková.

Foto: Policie ČR

Mladíci si vyhlédli cestujícího už na perónu ve stanici metra Palmovka.

Mladíci nastoupili za ním a svou agresi stupňovali. „Po několika nadávkách a výhružkách jeden z nich přišel k poškozenému a bezdůvodně ho udeřil pěstí do obličeje. Posléze se k útočníkovi přidal další ze skupiny a s boxerem na ruce začal bít poškozeného do obličeje,” doplnila Martínková.

Foto: Policie ČR

Čtyři hledaní mladíci

V té chvíli se napadeného muže zastal další cestující, jejž agresoři rovněž napadli. Ve stanici metra Hloubětín pak skupinka vystoupila. Napadený muž, který při útoku utrpěl mnohačetná poranění hlavy, pokračoval až na Černý Most, kde vyhledal lékařskou pomoc. Kvůli svým zraněním musel být hospitalizován.

Policie má k dispozici záběry z kamer, na nichž je šestice mladíků zachycena, a prosí veřejnost, aby jí pomohla s jejich identifikací. Občané mohou využít bezplatnou tísňovou linku 158. V této souvislosti policisté rovněž potřebují výpovědi svědků incidentu a muže, který se poškozeného zastal, a byl proto sám napaden.

Foto: Policie ČR

Dva další mladíci, jejichž totožnost policie zjišťuje.

„Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Pachatelům by v případě vypátrání a odsouzení hrozil až tříletý pobyt za mřížemi,” uzavřela Martínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám