Hlavní obsah

Na Opavsku útočily vosy v lese, muž skončil v nemocnici

Právo, hon

U muže, kterého v lese na Opavsku pobodaly vosy, zasahovali v sobotu odpoledne záchranáři. Muž se ocitl kvůli alergické reakci v ohrožení života. K události došlo v hlubokém lesním porostu, takže nějakou dobu trvalo, než se k pacientovi záchranáři dostali. O náročném zákroku informoval mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Foto: Profimedia.cz

Útok vos u muže vyvolal silnou alergickou reakci.

Článek

Svědci oznámili silnou alergickou reakci prostřednictvím tísňové linky. Protože se muž nacházel v hlubokých lesích, do terénu vzlétl i vrtulník.

„Vzhledem k hustému lesu nebylo možné místo události vrtulníkem objevit, ani v blízkosti přistát. Situaci navíc komplikovala skutečnost, že v lokalitě nebyl telefonní signál. Jeden ze svědků události doběhl z lesa na určené místo, kde se spojil s posádkou. Záchranáře pak dovezl osobním vozidlem až k postiženému, asi dva kilometry lesními cestami. Následně se na místo podařilo dojet i pozemní posádce,“ popsal zákrok mluvčí záchranky.

Měl poruchy vědomí

Osmatřicetiletého pacienta v terénu pobodalo několik vos, přičemž se u něj zakrátko rozvinula těžká alergická reakce s poruchou vědomí.

„Díky včasné a účinné medikaci se lékaři podařilo stabilizovat a zlepšit stav postiženého, následně byl připraven pro transport do nemocnice. Byl předán do další péče týmu urgentního příjmu ostravské fakultní nemocnice,“ dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám