Hlavní obsah

Fanoušci Baníku a Opavy se chtěli prát, museli zasahovat těžkooděnci

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zraněný policista a čtyři zadržení. To je prozatím výsledek boje fanoušků dvou fotbalových celků ze Slezska, a to Baníku Ostrava a SFC Opava. Ty se ve středu od 19 hodin utkají v rámci dohrávaného 5. kola II. fotbalové ligy na stadiónu v Ostravě-Vítkovicích.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na snímku jsou opavští fanoušci pod dohledem policie po příjezdu na vítkovické nádraží.

Článek

Oba týmy fandů se do sebe pustily ve chvíli, kdy se opavští příznivci přesouvali z nádraží ve Vítkovicích na stadión. „Speciální pořádková jednotka a městští policisté oddělili obě skupiny od sebe a tím pádem k žádnému zásadnímu konfliktu nedošlo,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Potvrdila, že v obou táborech fanoušků panovala napjatá atmosféra. „Snažili se vyvolat konflikt,“ dodala.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Opavští fanoušci po příjezdu na vítkovické nádraží.

Ve chvíli, kdy se policisté snažili vášně na obou stranách uklidnit, jeden ze zasahujících policistů byl napaden. „Jeden policista je zraněný, byl převezen záchranáři k ošetření, charakter zranění v tuto chvíli neznáme,“ řekla policejní mluvčí.

Krátce před 19. hodinou už byla podle Holčákové většina fanoušků na vyprodaném stadiónu v Ostravě-Vítkovicích. Vzhledem k tomu, že zápas byl vyhlášen jako mimořádně rizikový, byla kapacita Městského stadiónu snížena na 12 590 diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám