Hlavní obsah

Akce Hippokrates: dalších devět obviněných kvůli pojistným podvodům

Právo, vor
Karlovy Vary

Vyšetřovatel karlovarské hospodářské kriminálky obvinil v rámci policejní akce nazvané Hippokrates dalších devět lidí. V kauze, při které měla vzniknout škoda ve výši 36 miliónů korun, si tak obvinění vyslechlo už pětatřicet podezřelých.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie obviněné podezírá z pojistných podvodů, přijímání úplatků, podplácení a vystavení nepravdivé lékařské zprávy. Měli působit jako organizovaná skupina

„V pondělí čtyři z těchto osob kriminalisté se souhlasem státního zástupce zadrželi a následně umístily do policejní cely,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

„Tyto osoby podezírají, že za úplatu vystavovaly nepravdivé lékařské zprávy na neexistující úrazy nebo úmyslně prodlužovaly dobu léčení úrazů,“ pokračovala mluvčí.

„Dále tyto osoby při sepisování pojistných smluv uváděly nepravdivé údaje s úmyslem získat co největší finanční plnění od pojišťoven a získaly tím neoprávněný zisk ve výši 36 miliónů korun,“ dodala Týřová.

V rámci akce Hippokrates kriminalisté obvinili třicet pět lidí a dalších dvě stě z této trestné činnosti podezírají. „Obviněným hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související články

Každou půlhodinu je odhalen pojistný podvod

V Česku působí více než tři desítky pojišťoven, které za rok 2015 evidovaly téměř 16 tisíc odhalených pojistných podvodů. Jeden podvod tak připadá na každých...

Výběr článků

Načítám