Hlavní obsah

Chci nás zabít, řekla řidička stopaři a sešlápla plyn. Auto narazilo do domu

Právo, Ludmila Žlábková
Semily

Překvapivý závěr mělo vyšetřování dopravní nehody, která se stala letos v květnu na Semilsku. Lehce při ní byla zraněna řidička (38) vozu Peugeot 306. Hůř dopadl její o dvacet let starší spolujezdec stopař, který utrpěl vážná zranění. Policisté nehodu nejprve šetřili jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, ale následně ji překvalifikovali na pokus o vraždu. Muž totiž uvedl, že žena je chtěla zabít.

Foto: Policie ČR

Z nehody se vyklubal pokus o vraždu.

Článek

Nehoda se stala 28. května krátce před desátou hodinou večer na silnici ze Semil na Slané. „Po projetí pravotočivé zatáčky žena s vozem vyjela mimo vozovku a čelně narazila do zdi domu. Náraz byl tak silný, že vozidlo se od zdi odrazilo a narazilo do zděné stavby plynárenského zařízení,“ připomněla průběh nehody tisková mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Jako první byla u dopravní nehody semilská policejní hlídka, kterou předtím řidička ohrozila v zatáčce poté, co částečně vjela do protisměru. Střetu s jejím vozem se policisté stačili vyhnout, následně ihned vůz obrátili a jeli za ní. Po ujetí zhruba pěti set metrů nalezli auto havarované. Okamžitě pomohli zraněným a přivolali záchrannou službu.

Zpočátku vše ukazovalo na běžnou nehodu. Ke zvratu došlo poté, co byl spolujezdec schopen výslechu a byly k dispozici některé znalecké posudky.

Skončila ve vazbě

„Zraněný muž nebyl známý či příbuzný řidičky, ale stopař. Auto si tehdy stopl v obci Bořkov poté, co mu ujel vlak. Řidička pak během jízdy stále zvyšovala rychlost a v jednu chvíli najela i do protisměru, kde v tu chvíli projížděl policejní vůz. Aby se vyhnuli srážce s ním, strhl jí 58letý muž řízení. Ženu navíc žádal, aby zastavila, jinak z vozu vyskočí. Ta mu na to sdělila, že chce oba zabít, a přidala plyn. Nárazu do zdi domu už nebylo možné zabránit,“ dodala Suchánková.

Vyšetřování původně dopravní nehody si převzali krajští kriminalisté, kteří přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti překvalifikovali na pokus o vraždu. Z tohoto zločinu obvinili 38letou řidičku, na kterou soudce na návrh státního zástupce uvalil vyšetřovací vazbu. A to z důvodu, že by mohla uprchnout nebo se podobného činu opětovně dopustit. Vyšetřování případu stále probíhá a jeho součástí bude také celá řada znaleckých zkoumání, mimo jiné i duševního stavu řidičky.

V případě, že bude žena postavena před soud a ten ji uzná vinnou, hrozí jí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Reklama

Výběr článků

Načítám