Hlavní obsah

Deset hasičských jednotek likvidovalo požár domu na Brněnsku

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset jednotek hasičů zaměstnal v noci na neděli požár rodinného domu v Žernůvce, části spojené obce Nelepeč-Žernůvka u Tišnova na Brněnsku. Hasiči zprávu o požáru dostali šest minut po třetí hodině.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár rodinný dům vážně poškodil.

Článek

„Po příjezdu prvních jednotek byly plameny na celé střeše domu. Hasiči vyhlásili v 3.17 hodin druhý stupeň poplachu a na místo vyrazily další dobrovolné jednotky z okolních obcí,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.

Proti plamenům, šlehajícím prakticky z celého domu, nasadili hasiči šest vodních proudů. Museli vyrazit do hořícího objektu, ven vynesli několik láhví s propan-butanem, z důvodu velkého nároku na potřebu vody pro hašení část cisteren přivážela vodu z nedalekého Tišnova.

Zhruba hodinu po ohlášení požáru už měli situaci pod kontrolou. „U požáru se zranily dvě obyvatelky domu, které zkontrolovala záchranná služba a poté je nechala na místě, bez nutnosti hospitalizace v nemocnici,“ řekl mluvčí. V domě mají žít celkem čtyři lidé, pro které obec zařizuje náhradní ubytování.

Kolem sedmé hodiny ráno už nebylo zapotřebí tolik techniky a tak se část hasičů mohla vrátit domů či na své základny. Naopak, na místo vyjel nakladač hasičů, aby pomohl odklízet trosky a umožnil snadnější dohašování zbylých ohnisek požáru. „Škoda je předběžně odhadnutá na osm set tisíc korun,“ upřesnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám