Hlavní obsah

Policie zadržela podezřelého kvůli pohřešovaným dětem. Matka mluví o únosu

Právo, ČTK, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Policie zadržela podezřelého v souvislosti s několikadenním pohřešováním šestnáctiletého chlapce a třináctileté dívky z Litoměřicka. Matka chlapce tvrdí, že děti byly uneseny.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Policie zadržela člověka v souvislosti s pohřešováním dvou dětí. Ilustrační foto

Článek

Chlapec a dívka odešli v neděli 28. srpna z domova a sešli se v Litoměřicích. Jejich telefony pak byly nedostupné. Děti byly v pořádku nalezeny ve středu.

„Nedlouho po nalezení pohřešovaných jsme zadrželi osobu, která je podezřelá z protiprávního jednání," řekla Právu krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Víc informací policie s ohledem na počátek vyšetřování zatím neuvolní. Případ si převzali krajští kriminalisté. „Zajišťujeme důkazní materiál, vyslýcháme osoby,“ dodala mluvčí.

Chlapcova matka už ve středu na sociální síť Facebook napsala, že šlo o únos. Místo, kde byly děti drženy, údajně našla se svým manželem.

„Jsem ráda, že jsme měli nějaké síly hledat na vlastní pěst a že se to vyplatilo. Když jsme úkryt s manželem našli a byla jistota, že jsou tam, byl to neuvěřitelný pocit. Z vyprávění Danečka mrazí. Je neuvěřitelné, jak silní byli,“ popsala matka.

Reklama

Výběr článků

Načítám