Hlavní obsah

Incident v koloně kancléřky Merkelové není trestný čin

Právo, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič černého mercedesu, který se měl snažit dostat do kolony kancléřky Angely Merkelové při její návštěvě Prahy 25. srpna, se nedopustil trestného činu. Nepodařilo se prokázat, že by chtěl do kolony najet a někoho ohrožovat, sdělil mluvčí policie Tomáš Hulan. Kauzu bude řešit pražský magistrát jako přestupek.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Německá kancléřka Angela Merkelová při návštěvě v Praze.

Článek

Incident se stal při cestě na Úřad vlády na křižovatce ulic Milady Horákové a Tychonovy. Muž v černém mercedesu se podle původních informací od policistů snažil jejich vůz vytlačit z vozovky a ti mu proto museli pohrozit použitím střelné zbraně.

Policie muže po incidentu zajistila a převezla na služebnu. Případ si poté převzali pražští kriminalisté. Jak Právo informovalo, podle tvrzení policejního prezidia byl muž podezřelý z trestného činu násilí proti úřední osobě, právě kvůli údajnému pokusu vytlačit vozy, které jely v koloně s kancléřkou Merkelovou. Policisté jej zpacifikovali, ale neprokázali, že by muž něco podobného udělal.

„Nebyly zjištěny skutečnosti, které by vypovídaly o tom, že by chtěl najet do kolony nebo atakovat paní kancléřku Merkelovou,“ řekl Hulan.

Protože ale nereagoval na pokyny policistů k zastavení, je podezřelý z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby, za který mu hrozí pokuta až pět tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám