Hlavní obsah

Při nehodě čtyřkolky na Olomoucku se zranili čtyři lidé, řidič nadýchal 1,94 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtyři zraněné si v neděli ráno vyžádala nehoda terénní čtyřkolky mezi Svojanovem a Starým Maletínem na Olomoucku. Dvě osoby utrpěly vážná poranění v oblasti hlavy. O případu informoval mluvčí krajských hasičů a zdravotníků Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaná čtyřkolka

Článek

„K havárii čtyřkolky s kabinou došlo na komunikaci mezi Starým Maletínem a Svojanovem,” popsal Hošák.

Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové jela čtyřkolka po cyklostezce a převrátila se. U řidiče policisté naměřili v dechu 1,94 promile alkoholu. Stroj byl navíc homologován pro přepravu pouze dvou osob.

Na místo vyrazili zdravotníci ze Zábřehu, Litovle a Mohelnice a tři hasičské jednotky.

Na místě lékaři zjistili, že dvě osoby mají vážná poranění v oblasti hlavy.  „U pacientů provedli invazivní aplikaci příslušných léčiv a imobilizaci pomocí fixačních prostředků,” popsal mluvčí s tím, že muž a žena byli převezeni do olomoucké fakultní nemocnice.

„U dalších dvou zraněných mužů se jednalo o odřeniny, zlomeninu klíční kosti a otřes mozku. Následně byli oba ve stabilním stavu transportováni na centrální příjem do Šumperské nemocnic,” uzavřel.

Příčiny nehody vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám