Hlavní obsah

Jel jsem si koupit oblíbenou bagetu, vysvětlil noční honičku opilý řidič

– Hradec Králové
Právo,

Po osmi pivech zřejmě vyhládlo 27letému řidiči z Hradce Králové, který se v noci na středu rozhodl zajet pro bagetu. Když ho chtěli zastavit policisté, nedal se a začal ujíždět. Po chvíli byl však zadržen a dechová zkouška potvrdila, že řídil opilý.

BEZ KOMENTÁŘE: Ujíždějící auto v Hradci KrálovéVideo: Policie ČR

 
Článek

V průběhu zběsilé jízdy, kdy bez světelného znamení přejížděl z jednoho pruhu do druhého, málem srazil dva cyklisty a několikrát se také málem srazil s protijedoucím vozidlem. Projel několik ulic a teprve u čerpací stanice v Koutníkově ulici se další přivolané hlídce podařilo auto zastavit a řidiče pomocí donucovacích prostředků zadržet.

„Muže policisté podrobili dechové zkoušce, která byla pozitivní. Nadýchal 1,8 promile alkoholu v dechu. Muž byl proto převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Ve středu odpoledne řidiče obvinili z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

„Muž z Královéhradecka u výslechu uvedl, že večer vypil asi osm desítek, a jelikož už další pivo neměl, vydal se pro něj na benzinku, kde si chtěl ještě koupit oblíbenou bagetu. Tu však neměli, tak se vydal objíždět ostatní benzinky. Uspěl až na druhém konci Hradce u Tesly,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám