Hlavní obsah

Na táboře nedaleko Třince se popálily čtyři děti

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec
Aktualizováno

Čtyři chlapci ve věku osm až dvanáct let, účastníci letního tábora v Oldřichovicích u Třince, se v pátek odpoledne popálili. Dvě z dětí mají popáleniny až na 40 procentech těla.

Foto: Novinky

Článek

K události došlo před 17. hodinou v táboře poblíž vrchu Javorový. „Podle informací, které máme k dispozici, mělo při organizované táborové činnosti dojít ke vzplanutí hořlavé látky,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Beskydská horská služba doplnila, že se jednalo o výbuch technického lihu při pokusu.

Dva chlapci utrpěli středně těžké zranění, a to popáleniny v oblasti hlavy, respektive nohou. „Další dva chlapci byli popáleni vážně, v rozsahu okolo 30 až 40 procent. Došlo u nich k zasažení dolních končetin, břicha a zad,“ popsal mluvčí s tím, že všechny postižené děti byly při vědomí a s posádkami záchranné služby komunikovaly.

Případ si převzala policie

„Lékařské týmy zdravotnické záchranné služby ošetřily popálené plochy, zajistily žilní vstupy a zahájily podávání léků tlumících bolest, i dalších farmak. Všechny děti byly následně transportovány, dvě letecky a dvě pozemní cestou, na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Ostrava,“ sdělil Humpl.

Případem se už zabývá policie. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za které hrozí pachateli v případě prokázání viny trest odnětí svobody v délce trvání šesti měsíců až čtyř let,“ poukázala krajská policejní mluvčí Lenka Sikorová a dodala, že vyšetřování je prozatím vedeno proti neznámé osobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám