Hlavní obsah

U Písku se převrátil na bok autobus s dětmi, 25 se lehce zranilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek
Aktualizováno

U jihočeského Písku ve čtvrtek havaroval autobus se 40 dětmi, dvě desítky z nich museli záchranáři ošetřit, měly lehká zranění. Autobus mířil z dětského tábora na Strakonicku na výlet do Příbrami. Nehoda se stala na silnici I/20 poblíž sjezdu na Tábor. Podle policistů řidič patrně nezvládl situaci, kdy na silnici stála voda.

BEZ KOMENTÁŘE: Převrácený autobusVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

„Autobus zůstal po nehodě ležet na boku, nikoho jsme však nemuseli vyprošťovat,” řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Podle mluvčí policie Kamily Ingrišové Čuřínové hrálo při nehodě roli také počasí.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Havarovaný autobus u Písku

„Řidič vjel na mokré silnici do protisměru, kde narazil do náspu a převrátil autobus na bok. Záchranáři prohlédli asi 25 dětí a některé pouze preventivně převezli do nemocnic. Nikdo nebyl vážně zraněn,“ konstatovala mluvčí s tím, že vyšetřování nehody pokračuje.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Havarovaný autobus u Písku

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Havarovaný autobus u Písku

Dopravce hned přistavil náhradní autobus, který by měl jet zpět do tábora.

„Některé děti jsou však zřejmě v šoku a nechtěly už do autobusu nastoupit. Přistavili jsme proto naše dodávky a děti na tábor odvezeme," uvedla Matějů.

Dětem pomáhali také členové posttraumatického týmu a rozdávali jim plyšového dráčka.

„Silnice je průjezdná, dopravu řídí policisté. Řidiči ale musejí počítat s mírným zpožděním, protože se tvoří kratší kolony,” řekla mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám