Hlavní obsah

Při opravě komína v Liberci se utrhla plošina i s dělníky, jeden zahynul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Při opravě 130 metrů vysokého komína Teplárny Liberec se s třemi dělníky v pátek odpoledne utrhla plošina a muži se zřítili na zem. Jeden dělník zahynul, další byl vážně zraněn, sdělila mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová.

Foto: Barbora Silná, Právo

Ilustrační foto

Článek

Přetrhlo se lano navijáku uvnitř komína a utrhla se plošina, na které byli v tu chvíli tři lidé, sdělila krajská policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Plošina s muži spadla z první třetiny komína.

K nehodě vyjeli liberečtí hasiči včetně lezeckého družstva po 15. hodině.

„Hasiči poskytli dvěma zraněným předlékařskou první pomoc, dále pomáhali při resuscitaci třetí osoby. Přes veškerou péči záchranářů muž zraněním na místě podlehl,“ popsala Štrauchová.

Při pádu se poškodilo zařízení teplárny

Dělníci nebyli zaměstnanci Teplárny Liberec. "Neštěstí se stalo při generální opravě komína teplárny, kterou prováděla najatá firma. Komín jsme jí předali v pondělí," řekl mluvčí teplárny Lukáš Jankovský.

Lano navijáku podle něj navíc poškodilo anténu, jejímž prostřednictvím teplárna dálkově ovládá dvě třetiny stanic po městě. Může se tak stát, že někde nepoteče teplá voda.

Příčiny nehody vyšetřují kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám