Hlavní obsah

Policie dopadla recidivistu, který ohlásil bombu v nákupním centru v Ostravě. Prý nemá rád lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie vypátrala a obvinila dvaatřicetiletého muže z toho, že v pátek nahlásil uložení výbušného systému v nákupním centru v Ostravě. Z nákupního střediska musely být evakuovány stovky lidí. Vzhledem k tomu, že za stejný trestný čin už byl muž odsouzený, hrozí mu nyní za šíření poplašné zprávy až pět let vězení, uvedla v úterý policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Policie muže zadržela ještě týž den, kdy měl uložení bomby nahlásit.

"Orientační dechová zkouška muže byla pozitivní na alkohol. Zakročující hlídce muž sdělil, že nemá rád lidi a chce do vězení," uvedla Holčáková. Police muže vyslýchala, až když vystřízlivěl. K inkriminovanému činu vypovídat nechtěl.

Podobný čin muž spáchal v roce 2014. Tehdy nahlásil uložení výbušného systému ve Stodolní ulici. Z podniků byly rovněž evakuovány stovky lidí.

„Muž byl rozsudky soudu odsouzen opakovaně pro přečiny šíření poplašné zprávy. Trest odnětí svobody vykonal v březnu roku 2016, i přes uvedené měl opět na tísňovou linku oznámit uložení nástražného systému,” dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám