Hlavní obsah

Dvě zebry utekly z cirkusu v Berouně, jedna se na útěku utopila v řece

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun
Aktualizováno

Dvě zebry utekly ve středu ráno z cirkusu Berousek v Berouně. Jednu se podařilo chytit v areálu školy, druhá se na útěku utopila v náhonu Berounky. Podle majitele cirkusu Jiřího Berouska je údajně vypustili „ochranáři”. Podávat trestní oznámení však nebude.

Podle Jiřího Berouska zebry pustili ochránci zvířatVideo: Novinky

 
Článek

Zebry utekly už během noci, policejní hlídka na ně narazila v ulici Plzeňská kolem třetí hodiny ráno a informovala majitele.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zebry cirkusu, které neutekly.

„Ten však neměl potřebné vybavení k odchytu, a tak čekali, až jej zajistí. Mezitím ovšem opět utekly a jedna z nich se utopila v náhonu Na Čertovce,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Marcela Pučelíková.

Foto: HZS Středočeského kraje

Utonulá zebra v řece Berounce

„Jedna ze zeber vběhla do střední školy, kde ji uspal veterinář, druhá byla nalezena v náhonu řeky Berounky mrtvá. Protože je náhon hluboký, s vysokým průtokem, museli hasiči nejdříve vyřešit, jak ji vytáhnou. To se povedlo před devátou hodinou,“ řekl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zebra, která utekla a musel ji uspat veterinář, po probuzení.

Uspané zvíře bylo podle něj převezeno zpět do cirkusu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Cirkus, ze kterého v Berouně utekly dvě zebry.

Majitel Národního cirkusu Berousek Jiří Berousek uvedl, že ochránci zvířat museli zebry pustit kolem druhé hodiny ráno. „Pustili je ochránci zvířat, kteří si neuvědomují, co způsobili. Máme tam odtrhané řetězy. Dvě zebry odešly a zbývající čtyři nějak přišly samy zpět. Škoda se vyčíslit nedá, zebra stojí 100 tisíc, ale je to tři roky dřiny, to se vrátit nedá,“ řekl Novinkám majitel.

Podávat trestní oznámení prý ale nebude. „Myslím si, že to nemá cenu. Na koho? Stejně se to nevyšetří, ti ochránci se stejně nepřiznají,“ dodal Berousek.

Policie o tom, že zebry měli pustit ochránci zvířat, neví. „Žádnou takovou informaci nemám a nikdo nám zatím nic takového neoznámil. Pokud by tak učinil, samozřejmě to budeme prověřovat,“ uvedla již ráno mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám