Hlavní obsah

V Olomouci hořel sklad s textilem

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Devadesát hasičů z dvanácti jednotek likvidovalo v sobotu časně ráno rozsáhlý požár, který zachvátil sklad textilu v ulici Matěje z Janova v Olomouci. Plameny dostali pod kontrolu za téměř pět hodin po oznámení události, likvidace stále probíhá, jednotky na místě požár hasí a v hasebních pracích budou pokračovat celé dopoledne. Při požáru nebyl nikdo zraněn, výše škody a příčina jeho vzniku jsou v šetření.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár skladu v OlomouciVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Požárem, který nám byl nahlášen v 0.35 hodin, byla zasažena skladovací hala a třídírna textilu o celkové ploše asi dva tisíce metrů čtverečných a kancelářské prostory. V prvotní fázi jsme se soustředili zejména na ochranu okolních objektů, a protože podél areálu vedlo plynové potrubí, byli na místo povoláni pracovníci plynáren, kteří zastavili hlavní ventil potrubí. Uvnitř objektu se nacházelo deset tlakových lahví, které jsme vynesli ven,“ řekla Právu v sobotu mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Na místě byla podle ní zřízena kyvadlová doprava vody, cisterny dovážely k požáru potřebnou vodu z nedaleké ulice, kde bylo vytvořeno odběrné místo.

Foto: Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Plameny zasáhly skladovací halu a třídírnu textilu.

„Zasažené objekty prohořívaly a postupně se u nich propadaly stropy a řítily obvodové zdi. Na místě požáru byl zřízen štáb velitele zásahu a k události byli povoláni pracovníci životního prostředí. K požáru míří také Chemická laboratoř z Frenštátu pod Radhoštěm, která bude monitorovat koncentrace škodlivých látek v ovzduší. Jednoduchými přístroji, které máme k dispozici, nebyly naměřeny žádné škodliviny,“ dodala mluvčí.

Podle mluvčího policie Josefa Bednaříka byla škoda vyčíslena na 40 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám