Hlavní obsah

Jedu vyzvednout syna do školy, vysvětlovala namol opilá řidička strážníkům ve Zlíně

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Opilou 40letou řidičku zastavili strážníci ve Zlíně. Žena tvrdila, že vypila dvě deci vína, přístroj na měření alkoholu v dechu ale ukázal hodnotu 3,5 promile. Řidička podle svých slov měla namířeno za synem do školy, kam nakonec nedojela a své chování musí vysvětlovat policistům.

Foto: MP Zlín

Do školy pro syna jela opilá čtyřicetiletá řidička v robustním Volvu

Článek

Řidička v minulých dnech projížděla po Gahurově ulici s telefonem u ucha, právě kvůli tomuto prohřešku neušla pozornosti hlídky městské policie. Ta se okamžitě vydala za automobilem a řidičku donutila zastavit a vysvětlit své počínání.

„Žena ze Zlína hlídce sdělila, že si je vědoma toho, že se při jízdě nesmí držet v ruce telefon, ale jede vyzvednout syna do školy a potřebovala mu údajně nutně zavolat,“ sdělil v pátek Pavel Janík z Městské policie Zlín.

Alkoholtester ukázal 3,5 promile

Během řešení jejího přestupku však začaly vyplouvat na povrch daleko závažnější skutečnosti, než bylo telefonování za volantem. „Při komunikaci s řidičkou strážníci pojali podezření, že je dotyčná pod vlivem alkoholu. Ta nejprve jakoukoliv konzumaci alkoholických nápojů odmítla, po chvíli připustila dvě deci vína, ale výsledek orientačního vyšetření nakonec předčil veškerá očekávání,“ poznamenal Janík. Analyzátor alkoholu v dechu totiž u ženy vykázal hodnotu 3,5 promile.

Pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky strážníci případ opilé řidičky předali k šetření republikové policii. „Dotyčnou tak sice čeká trestní stíhání, ale raději ani nedomýšlet, jaké následky mohla mít její další jízda s dítětem na palubě,“ konstatoval Janík.

Ženě hrozí až roční vězení, výrazná pokuta a zákaz řízení motorových vozidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám