Hlavní obsah

Dálnici D1 uzavřela nehoda kamiónu s prasaty. Ta se rozutekla po okolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž
Aktualizováno

Dálnici D1 u Stříbrnice na Přerovsku ve směru z Vyškova na Kroměříž uzavřela v pondělí na více než pět hodin nehoda kamiónu převážejícího prasata. Až tři desítky zvířat se podle hasičů rozprchly do okolí. Dálnice musela být kvůli vyprošťování kamiónu uzavřena mezi exity Mořice a Kojetín. Doprava byla jedním pruhem obnovena kolem 15:30, řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Havarovaný kamión na D1

Článek

Nehoda se stala kolem 07:30 na úrovni obce Stříbrnice na 248. kilometru. Kamión jedoucí od Vyškova ke Kroměříži naložený prasaty sjel mimo dálnici, řidič vyvázl bez zranění.

"Hasiči po příjezdu zjistili, že na návěsu a na vlečce kamiónu bylo asi 180 zvířat, 20 až 30 prasat po nehodě z havarovaného vozidla uteklo, zbytek zůstal uvnitř," uvedla mluvčí hasičů.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Zásah hasičů na D1

Po nehodě byl jeden pruh dálnice průjezdný, hasiči zabraňovali pomocí žebříků zvířatům, aby se dostala na dálnici a ohrozila dopravu. Velitel zásahu na místo povolal náhradní vozidlo na přeložení zvířat, jeřáb na vyproštění havarovaného kamiónu a veterináře.

Dálnice pak musela být ve směru na Kroměříž kvůli vyprošťování vozidla a odchytu zvířat zhruba od 10:00 uzavřena, před 15:30 se doprava obnovila jedním pruhem. "Hasiči postupně přehnali všechny živé kusy prasat z havarovaného kamiónu do náhradního vozidla," doplnila mluvčí.

Hasiči na místě zasahovali téměř osm hodin, následkem nehody uhynulo 38 prasat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám