Hlavní obsah

Šéf STK se ohradil proti nadávkám řidiče a dostal nakládačku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejsme žádní šašci, ohradil se loni v listopadu vedoucí stanice technické kontroly (STK) v Klatovech proti osočení nespokojeného řidiče, kterému předtím odmítl zkontrolovat na počkání auto. Za to od něj schytal takovou nakládačku, že ho lékaři dávali tři měsíce do kupy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Klatovský soudce Jaromír Veselý nyní bijce potrestal osmiměsíčním vězení s podmíněným odkladem na jeden rok. „Obžalovaného jsem uznal vinným z ublížení na zdraví. Rozhodnutí je pravomocné,“ sdělil v pondělí Právu Veselý.

Osmatřicetiletý technik skončil po útoku v nemocnici s vyraženými zuby a zlomenou štítnou chrupavkou. Podle znalců se na něm napadení podepsalo i psychicky, diagnostikovali u něho úzkostnou a depresivní poruchu.

Řidič Martin Š. připustil, že konflikt řešil neadekvátně. Doznal se k tomu, že pracovníka STK chytil pod krkem a dal mu několik ran pěstí. Nicméně se hájil tím, že potyčka byla vzájemná.

„Řekl jsem mu, že jsou šašci, že půjdu s autem jinam. On na to reagoval, že jsem debil, a vykročil proti mně. Dostal jsem strach, že mě napadne. Byl většího a silnějšího vzrůstu. Tak jsem se jej snažil držet od sebe za krk a několikrát ho udeřil stejně jako on mě,“ tvrdil 28letý motorista, který nebyl doposud trestán.

Soud mu ale nevěřil. Zatímco podle policejní fotodokumentace měl vedoucí STK hlavu samou modřinu, útočník na ní neměl sebemenší šrám.

Všechno se seběhlo velmi rychle

Pro poškozeného byla reakce řidiče šokující. „Dožadoval se evidenční kontroly na převod vozidla. Já jsem se mu omluvil s tím, že na počkání to dnes nelze, protože jsme měli plno. Řekl, že jsme šaškové. Já na to reagoval, proč bychom měli být šaškové, a dál jsem se s ním odmítl bavit,“ vypovídal František B., co předcházelo samotnému napadení.

Pak si šel z kanceláře do kuchyňky pro pití, a jakmile otevřel dveře, chytil jej ten muž jednou rukou pod krkem a druhou ho začal mlátit do hlavy. „Vše se seběhlo velmi rychle. Jenom si pamatuju, že jsem se probral na zemi, když ke mně přišel kolega,“ doplnil napadený muž.

Incident přímo nikdo neviděl. Jeden z techniků, který se v tu chvíli věnoval na servisní lince zákazníkovi, prý ale slyšel duté rány.

„Jelikož vedle STK je dílna na opravu vozidel, myslel jsem si, že tam někdo mlátí kladivem, a nevěnoval jsem tomu pozornost. Když jsem se vrátil do příjímací kanceláře, našel jsem tam sedět na bobku svého vedoucího. Byl pomlácený v obličeji, měl hroznou bouli na krku a špatně mluvil. Požádal mě, abych zavolal policii,“ sdělil do protokolu Vlastimil D.

Reklama

Výběr článků

Načítám