Hlavní obsah

Muž v Brně se podle policie pokusil znásilnit čtyři dívky během jediného dne

Právo, Miroslav Homola
Brno
Aktualizováno

Policisté dopadli 34letého muže, kterého podezřívají ze čtyř pokusů o znásilnění v brněnských čtvrtích Žabovřesky a Bohunice. Původně se přihlásily jen dvě dívky. Muž se k činům doznal, v případě odsouzení mu hrozí pět až 12 let vězení.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oba původně oznámené činy měly řadu společných znaků a dívky, které se zvrhlíkovi ubránily, popsaly podobně vyhlížejícího muže. Jedné z nich nebylo ještě 15 let. První útok se odehrál v polovině května před výtahy v chodbě panelového domu, druhý přímo na ulici. [celá zpráva]

Jak uvedla policejní mluvčí Štěpánka Komárová, zveřejnění výzvy vedlo další dvě dívky k tomu, že se se stejným zážitkem přihlásily na policii také. Ukázalo se, že všechny čtyři útoky se staly během jediného dne. I další dvě oznamovatelky se útoku ubránily.

„Prověřovali jsme kamerové záznamy z míst skutků a díky tomu se nám podařilo zjistit vozidlo, se kterým se pohyboval pachatel,“ uvedl kriminalista Jaromír Komenda. Jedna z dívek pak podezřelého bezpečně poznala.

Podezřelého muže policie zadržela minulý týden ve středu, nyní je ve vazbě a mimo jiné ho čeká i důkladné odborné sexuologické vyšetření. K činům se doznal.

Policie žádá případné další oběti, aby se přihlásily na tísňové lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám