Hlavní obsah

Devítiletá dívka zameškala ve škole 660 hodin

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Olomoučtí policisté obvinili rodiče devítileté dívky, která má ve škole od listopadu loňského roku do letošního května 660 neomluvených vyučovacích hodin. Do školy během té doby téměř nechodila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Přestože byli rodiče ze strany školy několikrát osloveni, korespondenci si nevyzvedli a ani jinak vedení školy neinformovali o tom, že by jejich dcera navštěvovala jinou základní školu,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Rodiče, kteří dívce umožnili vést zahálčivý život a ohrozili tím její rozumový vývoj, byli podle ní obviněni ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte. „V případě odsouzení jim může být udělen trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let,“ dodala mluvčí.

V počtu neomluvených hodin patří devítiletá dívka k rekordmanům v Olomouckém kraji. Prvenství patří zatím ve statistikách chlapci z Prostějovska, jehož rodiče policisté obvinili z ohrožování výchovy dítěte v listopadu 2013. Za školní rok zameškal 894 vyučovacích hodin. [celá zpráva]

Naposledy podobný případ vyšetřovali policisté z Prostějovska, kde obvinili v březnu matku dvou dětí, které dohromady v tomto školním roce zameškaly více než 600 hodin. Žena je prý do školy neposílala záměrně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám