Hlavní obsah

Policie obvinila dva pedagogy z pražské školy - jednoho ze znásilnění, druhého ze sexuálního nátlaku

– Praha
Novinky, zpe

Policie v pátek obvinila ředitele a učitele ze střední školy na Praze 10. Jednomu z mužů hrozí 10 let vězení za znásilnění, druhému pět let za sexuální nátlak a ohrožení výchovy dítěte. Novinkám to potvrdil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Stíháme dvě osoby – jednu vazebně, druhou na svobodě. Jednoho muže stíháme pro trestné činy sexuální nátlak a ohrožení výchovy dítěte, za což mu hrozí odnětí svobody až pět let. Druhého za znásilnění, za což mu hrozí až desetileté vězení,“ sdělil Novinkám Hulan.

Jak píše ČTK, média na případ upozornilo anonymní oznámení od pisatele, který se označil za studenta školy. Podle něj policie už několik týdnů prověřuje obtěžování mladistvých žáků. Trestní oznámení prý podala rodina studenta prvního ročníku.

Ředitel si podle anonyma zval žáky na chatu, kde je pod psychickým nátlakem a s příslibem lepších studijních výsledků obtěžoval. Druhý obviněný učitel údajně zneužil studenta ve svém bytě.

Pražský magistrát uvedl, že školu nyní řídí statutární zástupkyně. Činnost školy, na které nyní probíhají maturitní zkoušky, není prý nijak narušena.

„Od ředitele školy byla odboru školství a mládeže MHMP doručena rezignace. Učiteli nebyla po propuštění z cely předběžného zadržení přidělena přímá pedagogická činnost a nadále pracuje z domova,“ napsal v tiskové zprávě magistrát.

Reklama

Výběr článků

Načítám