Hlavní obsah

Na D5 se kamión srazil s cisternou s kaolinem, dálnice byla uzavřena

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun
Aktualizováno

Nehoda kamiónu s cisternou převážející kaolin uzavřela na téměř dvě hodiny dálnici D5 ve směru na Prahu. Hasiči museli vyprostit řidiče kamiónu a záchranáři ho převezli do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na D5Video: Novinky

 
Článek

Střet se odehrál před devátou hodinou na 16. kilometru dálnice u Berouna. Kamión převážející pneumatiky tam narazil zezadu do cisterny s kaolinem.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Střet kamiónu a cisterny na D5

„Na místo vyjelo několik jednotek hasičů, které vyprostily zaklíněného řidiče z kamiónu a předaly ho do péče záchranářů. Žádný z vozů není v systému ADR, což znamená, že nepřeváží nebezpečné látky,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

„Řidič utrpěl středně těžká poranění nohou. Po ošetření byl přepraven ve stabilizovaném stavu do pražské motolské nemocnice," sdělila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Dálnice byla uzavřena do 10:45, poté policisté zprovoznili levý jízdní pruh. Příčiny nehody vyšetřují policisté.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Střet kamiónu a cisterny na D5

Kaolin je hornina, která se skládá z minerálu kaolinit a drobných křemenných zrn, která ovlivňují viskozitu materiálu. Používá se zejména pro výrobu keramiky, porcelánu a papíru. Zdroj: Wikipedie

Související téma:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám