Hlavní obsah

Při tankování plynu vybuchla u Litomyšle nádrž auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litomyšl

Tankování stlačeného zemního plynu (CNG) se pro řidiče Volkswagenu Touran změnilo v nepříjemný zážitek. Ve středu po čtrnácté hodině mu u Litomyšle vybuchla nádrž auta a zničila kus čerpací stanice.

Foto: HZS Pardubického kraje

Auto poškozené výbuchem

Článek

Řidič nehodu odnesl lehčím zraněním, v ohrožení života není. Auto má zničenou celou zadní část a vysypaná všechna skla.

„Na čerpací stanici Gajer u Litomyšle se nachází stojany na benzín, naftu i plyn pod jedním přístřeškem, výbuch a následná tlaková vlna tedy poškodily zastřešení a zhruba v okruhu dvaceti metrů se nachází rozházené plasty," upřesnila policejní mluvčí Hana Kaizarová.

Příčina výbuchu je zatím v šetření, stejně tak ještě nebyla vyčíslena způsobená škoda.

Podle ředitele Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Pavla Svobody pětapadesátiletý muž utrpěl povrchová poranění nohou. Protože zranění nebylo vážné, skončil na chirurgické ambulanci nemocnice ve Svitavách.

Výbuch tlakové nádrže na CNG nebo LPG je velmi výjimečný. Obavy vloni vyvracel i Ústřední automotoklub ČR. Někteří provozovatelé garáží především u obchodních center podle něj zbytečně zakazují vjezd autům na plynové pohony. Podle hasičů ale může v garážích bez některých bezpečnostních prvků hrozit výbuch plynu.

Výběr článků

Načítám