Hlavní obsah

Chovatelé si domluvili páření koček. Běsnící zvíře majitele napadlo

Právo, Novinky, alf, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páření dvou plemenných koček se vymklo kontrole jednapadesátiletému chovateli britského krátkosrstého kocoura ze Zlína. Nevěsta jeho čtyřnohého miláčka mu zdemolovala celý byt a při nečekané odmítavé reakci vůči kočičímu ženichovi chovatele i zranila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Když mezi dvěma jedinci nefunguje „chemie“, obvykle jejich vztah neprojde ani milostným vzplanutím, natož pak životní láskou. A co funguje u lidí, platí do jisté míry obdobně i ve světě domácích zvířat, byť to jejich majitelé někdy vidí jinak,“ charakterizoval nepříjemnou příhodu zlínského chovatele Pavel Janík, zástupce velitele Městské policie ze Zlína.

Právě pomoc strážníků si totiž v souvislosti s agresivní kočičí slečnou vyžádal zlínský chovatel, a to v neobvyklý čas, po druhé hodině ranní.

„Chovatel nám řekl, že se dohodnul s majitelkou kočky stejného plemene na jejím nakrytí. Žena mu kočku dovezla k němu domů, kde ji ponechala v jeho péči,“ přiblížil Janík s tím, že při pokusu o akt krytí obou tvorů k sobě zvířata pocítila silnou antipatii. „Svěřená samice nejenže nepřipustila, aby ke krytí vůbec došlo, ale začala poškozovat zařízení bytu,“ poznamenal strážník.

Když se ji chovatel kocoura pokusil odchytit, podrápala jej na ruce a celá vystresovaná a zároveň zuřící kočka se pak raději schovala za nábytkovou stěnou v obývacím pokoji.

Původně chtěli strážníci kočku zpoza stěny vytáhnout. Po chvíli ale usoudili, že její odchyt a násilné vytažení z úkrytu by patrně napáchalo více škody než užitku. „Dohodli se proto, že zvíře ponechají v bezpečí její aktuální skrýše a chovatel v ranních hodinách zkontaktuje majitelku, která by měla být úspěšnější,“ doplnil Janík.

Strážníci poté byt opustili, a kočka tak přečkala noc za skříní už bez dalšího stresu.

Rozzuřená kočka v Pardubicích

Potíže kočkou však ve středu měla i 28letá žena v Pardubicích. Té se zřejmě nelíbilo, že zůstala doma sama, a tak rozzuřeně odmítala vpustit majitelku do bytu.

„Po otevření dveří totiž začala kočka prskat, byla celá naježená, sekala kolem sebe packami a dávala jasně najevo své odhodlání nikoho nevpustit dovnitř. Překvapená majitelka požádala o pomoc městskou policii,“ informovala mluvčí strážníků Lucie Klementová.

Strážníci v rukavicích kočku chytili a dali do odchytového boxu. V tom ji předali majitelce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám