Hlavní obsah

Policie zná totožnost vandalů, kteří posprejovali Karlův most. Jsou z Francie

Praha

Policisté už vědí, kdo posprejoval v únoru Karlův most v Praze. O pomoc požádali francouzské kolegy, kteří oba mladé muže předvolají k výslechu a informace předají do ČR. Jak se bude v případu dále postupovat, určí až další vyšetřování.

BEZ KOMENTÁŘE: Sprejeři počmárali Karlův mostVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policistům se díky usilovné práci na tomto případu podařilo okruh podezřelých zúžit na dvě konkrétní osoby žijící ve Francii. Celý případ si proto následně převzali kriminalisté, kteří již své zahraniční kolegy požádali o spolupráci cestou právní pomoci,“ informovala ve středu mluvčí policie Iveta Martínková.

Foto: Policie ČR

Výtvor sprejerů na Karlově mostě

Podle ní je spolupráce teprve na začátku a je předčasné spekulovat o tom, kdy budou nějaké konkrétní výsledky a právní úkony. Mluvčí nechtěla sdělovat další podrobnosti včetně věku pachatelů.

Mladíci posprejovali Karlův most v noci na 24. února na zábradlí na levé straně směrem od Křižovnického náměstí na Malou Stranu. O pár dní později policie zveřejnila videozáznam a podobu pachatelů s tím, že jde pravděpodobně o turisty. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Poněvadž vandalové posprejovali národní kulturní památku, čin je posuzován přísněji, a mohou si proto posedět za poškození cizí věci až tři roky za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám