Hlavní obsah

Za rvačku řidičů konkurenčních autobusů na Klatovsku padlo obvinění

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Za rvačku dvou řidičů autobusů z konkurenčních firem z loňského prosince v Janovicích na Klatovsku padlo první obvinění. „Čtyřicetiletý muž si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin výtržnictví,“ potvrdila v úterý Právu policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Incident se odehrál přímo na autobusové zastávce. Oba řidiči tam přijeli téměř současně a krátce na to se do sebe pustili jako kohouti. Vzduchem létaly pěsti, situaci museli uklidnit až policisté.

Poražený z rvačky skončil v nemocnici se zlomeným žebrem a modřinami po celém obličeji, vítěze teď policisté stíhají. Podle jejich závěru to byl on, kdo útočil aktivněji, svému konkurentovi uštědřil více ran a srazil ho k zemi.

Potyčce předcházelo přetlačování a nebezpečné předjíždění už během cesty z Nýrska do Janovic. „Řidič od konkurence se snažil předjet našeho řidiče, což se mu nepovedlo. Když přijel na zastávku, tak se rozhodl, že mu dá za vyučenou,“ řekl majitel jedné z dotčených firem.

Řidiči si dělali naschvály

Podle něho nešlo o žádné lehké pohlavky. „Dostal pořádnou nakládačku,“ dodal. Sám řidič pak uvedl, že na něj druhý šofér začal křičet, proč mu neumožnil ho předjet. Pak mu prý schválně strčil do kelímku s čajem, který měl na přístrojové desce.

„To mě naštvalo, tak jsem za ním vyběhl a jak jsem byl rozčilený, praštil jsem ho zezadu do hlavy. V tu chvíli mě začal bít, schytal jsem strašně moc ran. Mlátil mě a křičel, jestli už mám dost. Ležel jsem na zemi a měl pocit, že ztrácím vědomí,“ tvrdil řidič, který v případu figuruje zatím jako poškozený.

Druhý šofér potvrdil, že konflikt na zastávce skutečně souvisel s chováním konkurenta v průběhu jízdy. Údajně ho schválně blokoval, aby jej nemohl předjet.

„Řekl jsem mu, co mi provedl. On reagoval tak, že mne zezadu nečekaně atakoval do hlavy a rval ze mě košili. Tak jsem se jen bránil,“ vyjádřil se obviněný řidič autobusu.

Podle starosty Janovic Michala Linharta panuje konkurenční bitva mezi oběma soukromými dopravci delší čas. „O linku svádějí tuhé boje. Autobusy navazují prakticky ve stejných časech. Pro občany je takové soupeření přínosem, ale ne za cenu, že se řidiči vzájemně pomlátí,“ reagoval na incident starosta.

Výběr článků

Načítám