Hlavní obsah

Muž v Kostelci střílel při hádce se ženou. Zklidnila ho až policejní střelba

Novinky, ČTK, niš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostelec nad Orlicí

Čtyřiadvacetiletý muž střílel v sobotu při hádce se ženou v centru Kostelce nad Orlicí v ulici Za Drahou. Na místo dorazila policejní hlídka, na kterou muž namířil zbraň. Poněvadž násilník ohrožoval své okolí, policista po něm vystřelil. O případu informovala policie až ve středu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté následně začali muži poskytovat pomoc a zjistili, že je jim povědomý. Jednalo se totiž o muže z Rychnovska, který byl v minulosti opakovaně prověřován kvůli násilnému jednání.

Muž byl převezen do nemocnice v Hradci Králové a není v ohrožení života.

„Rychnovští kriminalisté zahájili ve věci úkony v trestním řízení pro podezření z výtržnictví a nevylučují ani zahájení pro trestný čin násilí proti úřední osobě, případně vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,“ uvedla ve středu policejní mluvčí Ivana Ježková.

Policie podle Ježkové neinformovala o události bezprostředně kvůli tomu, že případ zkoumala Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Prvosledová hlídka

Zásah provedla takzvaná prvosledová dvoučlenná policejní hlídka, která je pro podobné případy speciálně vycvičená a vybavená.

V celé ČR je prvosledových hlídek 120. Při výjimečných situacích by měly na místo přijet do několika minut. Jako první by měly zasahovat například proti pachatelům se střelnou zbraní.

Reklama

Výběr článků

Načítám