Hlavní obsah

Na Jičínsku se srazil autobus s autem. Řidič zemřel, tři děti se zranily

Právo,
Jičín
Aktualizováno

Při srážce osobního auta s autobusem s dětmi u obce Kněžnice na Jičínsku ve čtvrtek odpoledne zemřel řidič auta. V autobuse byly lehce zraněny tři děti, které záchranáři převezli na vyšetření do jičínské nemocnice.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Ilustrační foto

Článek

Řidič osobního auta jel podle policejní mluvčí Hany Klečalové ve směru od Turnova na Jičín a před obcí Kněžnice z dosud nezjištěných příčin se svým Peugeotem 807 vjel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím autobusem.

„V osobním automobilu na místě i přes akutní pomoc záchranářů zemřel muž středních let. A z autobusu jsme odvezli tři opravdu lehce zraněné děti na preventivní vyšetření a k případnému vyloučení poranění do Oblastní nemocnice v Jičíně,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Ivo Novák.

Na místo nehody záchranáři vyslali vrtulník a dva sanitní vozy. Zkouška na alkohol u řidiče autobusu byla negativní. Děti odvezl domů náhradní autobus.

Nehoda se stala na hlavní silnici číslo 35 z Jičína směrem na Turnov a Liberec. Policie silnici v místě nehody uzavřela a dopravu odklonila objížďkou přes okolní obce.

„Dopravu bylo nutné odklánět po objízdných trasách přes obce Jinolice, Březka, Libuň,“ řekla Klečalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám