Hlavní obsah

Policie hledá výtržníky z únorové demonstrace na Malé Straně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie zveřejnila ve čtvrtek dvě desítky tváří mužů, kteří podle nich mohli figurovat v únorovém incidentu na Malé Straně v Praze. Tam se střetli demonstranti protestující proti migraci a lidé vyjadřující solidaritu uprchlíkům. Kriminalisté případ vyšetřují jako podezření z výtržnictví.

Foto: Policie ČR

Tváře mužů z demonstrace

Článek

„Prošetřováním incidentu v Thunovské ulici se kriminalistům podařilo standardními cestami ztotožnit více než dvacítku aktérů incidentu. Totožnost několika dalších zatím známá není, proto se obracíme na veřejnost s prosbou o pomoc s jejich identifikací,“ oznámil mluvčí policie Jan Daněk.

Dále uvedl, že policisté při vyšetřování tohoto případu hledali pachatele nejprve ve vlastních databázích a operační činností. To ale nebylo úspěšné, a tak se obrátili s prosbou na veřejnost.

„Jestliže některého z mužů na fotografiích poznáváte, kontaktujte linku 158,“ konstatoval Daněk. Celou galerii lze zhlédnout na stránkách policie.

Foto: Policie ČR

Incident se odehrál 6. února, kdy po celé Praze probíhaly demonstrace odpůrců a příznivců migrace. Policisté se snažili oba tábory oddělit, ale přesto došlo na konflikty.

Asi největší odezvu měla potyčka na Malé Straně, kde maskovaní muži a příznivci uprchlíků na sebe navzájem pokřikovali a házeli různé předměty. Vážnějšímu střetu se snažila zabránit skupina policistů v reflexních vestách. [celá zpráva]

Demonstrace na Hradčanském náměstí v PrazeVideo: Novinky

Ve stejný den policie řešila také žhářský útok na Kliniku na pražském Žižkově. Několik útočníků mělo podle svědků bílé kukly, dovnitř budovy podle svědků naházeli několika okny zápalné láhve. [celá zpráva]

Nejméně jednoho nájemníka fyzicky napadli a zranili jej. Policie k průběhu vyšetřování útoku nic nesděluje a nekomentuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám