Hlavní obsah

Cizinci v autě podle policie znásilnili mladou dívku, dopadli je za půl hodiny

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicet minut stačilo domažlickým policistům na dopadení dvou cizinců, kteří měli znásilnit 21letou dívku na Domažlicku. Teď dvojici mužů hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let. Okolnosti případu, ke kterému došlo v únoru, policie zveřejnila ve středu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Cizinci mladou ženu nalákali do vozu značky Volkswagen Passat, se kterým zastavili u jedné z příjezdových cest do Havlovic poblíž Domažlic. Oba pak měli na zadní sedačce postupně ženu znásilnit. Podle policejní mluvčí Dagmar Brožové se dívce z auta podařilo utéct až při přejezdu na jiné místo.

„Poškozená při zastavení na čerpací stanici z vozidla utekla a zavolala policii. Policisté od ní získali popis mužů i vozidla, ve kterém k trestné činnosti došlo,“ řekla Právu Brožová s tím, že nasazení kriminalisté vůz vypátrali během půlhodiny.

Ze zvlášť závažného zločinu jsou nyní obviněni dva muži ve věku 32 a 24 let. Podle informací Práva se jedná o Rumuny, kteří už sedí ve vazbě.

„Soudce akceptoval návrh státního zástupce na vzetí obviněných do vazby. Oba jsou nyní stíháni vazebně. Za spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění jim hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ dodala Brožová.

Reklama

Výběr článků

Načítám