Hlavní obsah

Opilý měl srazit autem manželský pár. Nic si nepamatuje a vinu odmítá

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výslechem svědků pokračoval v pondělí pražský městský soud v projednávání případu devětadvacetiletého Václava Soudského, který podle obžaloby opilý srazil autem manželský pár a ujel, za což mu hrozí až dvanáctileté vězení. Soudský vinu kategoricky odmítl.

Foto: ČTK

Obžalovaný Václav Soudský u soudu

Článek

Soudský se podle obžaloby v prosinci 2014 při odjezdu z firemního večírku na pražském Smíchově nejprve pohádal se skupinou chodců, které autem ohrozil, když přecházeli silnici.

Následně měl asi deset metrů couvat a prudce se znovu rozjet. To už ale po přechodu šel mladý manželský pár, který Soudský autem podle obžaloby srazil a ujel na Zahradní město, kde bydlel. Mladí manželé skončili se zraněními lebky a bérce v nemocnici.

Soudský, který je obžalovaný z pokusu o těžké ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky, jakoukoliv vinu odmítá.

„Ty lidi jsem nesrazil,“ prohlásil. Z inkriminovaného večera si údajně nic nepamatuje asi od desíti hodin. Na večírku prý vypil asi deset malých piv, nějaké panáky a koktejly. Jeho auto prý odvezli ze Smíchova na Zahradní město kamarádi.

Spletl si dveře, tak je rozkopal

Soud v pondělí vyslechl souseda Soudského Ladislava Procházku, který se v době příjezdu Soudského auta vracel domů z práce. V nedalekém baru se stavil na jedno pivo.

„V baru jsem slyšel kvílení brzd,“ řekl Procházka a uvedl, že pak zavolal policii.

„Myslím, že je ožralej jako kára, je zaparkovanej. Myslím, že podle teplýho motoru ho najdete. Jezdil tady jako cvok a řve tady jako pominutej,“ přečetla soudkyně Dana Pacholíková z policejního záznamu o telefonátu. „Na tu situaci na parkovišti si nepamatuji,“ komentoval Soudský.

Policisté nakonec dorazili, u Soudského ale neprovedli test na alkohol, protože prý neměli podezření, že by byl pod vlivem alkoholu. Řešili totiž pouze přestupek, protože se Soudský při návratu domů spletl a rozkopal sousedovi dveře, protože mu nešly otevřít.

Dále vypovídali také Soudského bývalí kolegové, kteří ale do případu mnoho světla nevnesli, protože nevědí, jak se obžalovaný dostal ze Smíchova domů.

Hlavní líčení bude pokračovat dalšími výslechy v květnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám