Hlavní obsah

Náklaďák smetl na D1 chodce, ten na místě zemřel

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Tragicky skončil v noci na pondělí střet nákladního auta s mladým mužem na dálnici D1 na Přerovsku. Muž byl na místě mrtvý. Právu to řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje (ZZS OK) Pavel Vysloužil.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se podle jeho slov stala v úseku mezi Lipníkem nad Bečvou a Bělotínem.

„Pětatřicetiletý řidič jel s nákladním vozidlem s návěsem ve směru od Ostravy na Olomouc. Při jízdě v pravém jízdním pruhu v katastru Lipníka nad Bečvou na 304,7 km dálnice zahlédl pohybujícího se chodce na vozovce, ale střetu s vozidlem již bohužel nedokázal zabránit,“ sdělila Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Chodec byl podle ní odhozen na silnici. „Na místě zasahovala hranická posádka ZZS OK. Mladý muž velmi vážným zraněním na místě podlehl, lékař již pouze konstatoval smrt,“ uvedl Vysloužil.

„U 25letého zemřelého byla nařízena soudní pitva a ve věci bude probíhat za účelem zjištění příčiny a míry zavinění další šetření včetně zajištění znaleckých posudků z oboru dopravy,“ dodala policejní mluvčí.

V souvislosti s nehodou byly podle ní zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám