Hlavní obsah

Zemřel spolumajitel Discolandu Sylvie Ivan Jonák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý spolumajitel Discolandu Sylvie Ivan Jonák ve středu zemřel. Bylo mu 59 let. Jonák strávil 18 let ve vězení za objednávku vraždy své manželky Ludwiky. Byl propuštěn v dubnu 2014. Informaci o úmrtí potvrdil serveru blesk.cz jeho kamarád DJ Uwa, později také Právu Jonákův advokát Jan Červenka.

BEZ KOMENTÁŘE: Dům, v němž zemřel Ivan Jonák Video: Novinky

 
Článek

„Policie přijala krátce po 14. hodině oznámení o úmrtí muže. Na místo vyjeli kriminalisté a lékař. Ohledáním na místě vyloučil cizí zavinění. S největší pravděpodobností mohou za smrt muže zdravotní komplikace,“ řekla k úmrtí policejní mluvčí Iveta Martínková. Že jde o Jonáka, ale nepotvrdila.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Podnikatel Ivan Jonák opustil brány věznice

Jonák si část trestu odseděl už ve vazbě ihned poté, co nájemný vrah v dubnu 1994 zastřelil jeho manželku před stánkem se zeleninou v Praze. Od roku 1996 do 1998 byl na svobodě, poté jej znovu zadrželi a v roce 2000 byl odsouzen na 18 let. K činu se nikdy nepřiznal, označoval se za oběť spiknutí. Na internetu o nevině otce přesvědčovala veřejnost i jeho dcera Sylvie.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Dům, v němž Jonák zemřel.

Jonák dlouhodobě žádal o podmínečné propuštění, ale nebylo mu vyhověno. Trest si tak odseděl ve valdické věznici celý. V minulosti střídal právníky, mezi jeho zástupci byli i Josef Lžičař či Luboš Prokeš. Ten byl již vyškrtnut ze seznamu advokátů v roce 2009.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie u domu, v němž zemřel Ivan JonákVideo: Novinky

V luxusním erotickém klubu Discoland Sylvie se v 90. letech scházela pražská smetánka. Sám Jonák se rád profiloval jako milovník žen, aut a zbraní. V roce 1994 čelil dvěma pokusům o vraždu, nejdříve měl bombu pod autem, později byl postřelen do obličeje. Případy zůstaly neobjasněny.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie před domem v Praze 8

Reklama

Výběr článků

Načítám