Hlavní obsah

Zemřel spolumajitel Discolandu Sylvie Ivan Jonák

• Aktualizováno

Bývalý spolumajitel Discolandu Sylvie Ivan Jonák ve středu zemřel. Bylo mu 59 let. Jonák strávil 18 let ve vězení za objednávku vraždy své manželky Ludwiky. Byl propuštěn v dubnu 2014. Informaci o úmrtí potvrdil serveru blesk.cz jeho kamarád DJ Uwa, později také Právu Jonákův advokát Jan Červenka.

BEZ KOMENTÁŘE: Dům, v němž zemřel Ivan Jonák Video: Novinky

 
Článek

„Policie přijala krátce po 14. hodině oznámení o úmrtí muže. Na místo vyjeli kriminalisté a lékař. Ohledáním na místě vyloučil cizí zavinění. S největší pravděpodobností mohou za smrt muže zdravotní komplikace,“ řekla k úmrtí policejní mluvčí Iveta Martínková. Že jde o Jonáka, ale nepotvrdila.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Podnikatel Ivan Jonák opustil brány věznice

Jonák si část trestu odseděl už ve vazbě ihned poté, co nájemný vrah v dubnu 1994 zastřelil jeho manželku před stánkem se zeleninou v Praze. Od roku 1996 do 1998 byl na svobodě, poté jej znovu zadrželi a v roce 2000 byl odsouzen na 18 let. K činu se nikdy nepřiznal, označoval se za oběť spiknutí. Na internetu o nevině otce přesvědčovala veřejnost i jeho dcera Sylvie.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Dům, v němž Jonák zemřel.

Jonák dlouhodobě žádal o podmínečné propuštění, ale nebylo mu vyhověno. Trest si tak odseděl ve valdické věznici celý. V minulosti střídal právníky, mezi jeho zástupci byli i Josef Lžičař či Luboš Prokeš. Ten byl již vyškrtnut ze seznamu advokátů v roce 2009.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie u domu, v němž zemřel Ivan JonákVideo: Novinky

V luxusním erotickém klubu Discoland Sylvie se v 90. letech scházela pražská smetánka. Sám Jonák se rád profiloval jako milovník žen, aut a zbraní. V roce 1994 čelil dvěma pokusům o vraždu, nejdříve měl bombu pod autem, později byl postřelen do obličeje. Případy zůstaly neobjasněny.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie před domem v Praze 8

Reklama

Výběr článků

Načítám