Hlavní obsah

Bývalý policista a ředitel brněnských strážníků Přikryl musí za mříže

Právo, mh
Brno

Jaroslav Přikryl, bývalý vysoký důstojník republikové policie a posléze ředitel Městské policie Brno, musí s definitivní platností nastoupit do vězení. Odpyká si trest 1,5 roku za zametání pokut svých známých pod koberec i za to, že neoprávněně nakládal s osobními daty lidí v evidenci policie. Jeho dovolání zamítl Nejvyšší soud, u kterého se Přikryl snažil dosáhnout zrušení odsuzujícího rozsudku.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jaroslav Přikryl

Článek

Přikryl, o kterém se v době jeho policejní kariéry mluvilo i jako o kandidátovi na policejního prezidenta, měl nastoupit trest už dříve, ale nástup odsunuly jeho zdravotní problémy.

„Nyní žádá o odklad výkonu trestu. Městský soud ale ještě v této věci nerozhodl. Nelze odhadnout, kdy se tak stane," uvedla v úterý mluvčí Městského soudu v Brně Petra Hovorková.

Přikryl nejprve podal proti odsuzujícímu rozsudku odvolání, a když s ním neuspěl, obrátil se s dovoláním na Nejvyšší soud. „Ten ale dovolání odmítl. Napadené rozhodnutí podle Nejvyššího soudu vadami netrpí," dodala Hovorková.

Související téma:

Foto: Igor Zehl, ČTK

Budova Nejvyššího soudu v Brně

Pravomocný rozsudek padl už loni v červnu. Přikryl, který neustále tvrdí, že je nevinný, proti němu podal dovolání, o kterém Nejvyšší soud rozhodl loni v listopadu. Zveřejnění nálezu NS však bránila skutečnost, že odsouzený si jej dlouho nepřebíral do vlastních rukou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám