Hlavní obsah

Muž obžalovaný z dvojnásobné vraždy byl obviněn z přípravy další

• Aktualizováno

Pavel Nárožný, který se před soudy už několik let zodpovídá z vraždy svého otce a jeho tehdejší manželky v Přerově, byl obviněn z přípravy další vraždy. Soud ho ve čtvrtek odpoledne kvůli tomu poslal do vazby, potvrdil státní zástupce Karel Studený. Podle informací ČTK se má jeho nový trestný čin týkat dědického řízení a rodinného domu jeho otce.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pavel Nárožný (vlevo), který se už několik let zodpovídá z vraždy svého otce a jeho manželky, byl obviněn z přípravy další vraždy.

Článek

Soud o vazbě rozhodoval téměř dvě hodiny. Do vazby ho poslal kvůli obavě z útěku, pokračování v trestné činnosti i kvůli možnému ovlivňování svědků.

Nárožný byl za dvojnásobnou vraždu v minulosti již třikrát zproštěn krajským soudem obžaloby, kauza nyní už rok leží na základě odvolání žalobkyně u vrchního soudu.

Otec Pavla Nárožného a jeho manželka zmizeli v listopadu 2009, jejich těla se dosud nenašla. V jejich domě byly nalezeny rozsáhlé krevní stopy a podle znalců následky zranění nemohli přežít.

„Trestní soudy skutečně došly k tomu, že k vraždě došlo, je jen otázkou, kdo se na ní podílel. Mám za to, že je jasné a zřejmé, že pan Miloslav Nárožný nežije. Den 8. listopad 2009 je podle soudu den, který Miloslav Nárožný ani Zdeňka Nárožná nepřežili," uvedl již dříve předseda přerovského soudu Jan Novák, který oba manžele po letech prohlásil za mrtvé. Nárožného tvrzení, že by odjeli do ciziny a nikomu se neozvali, označil soud za krajně nepravděpodobné a vyloučené.

Z vraždy manželů byla obžalována kromě Pavla Nárožného také jeho matka Hana, která během procesu zemřela. Oba vinu po celou dobu procesu popírali. Kauzou se už soudy zabývají od června roku 2011. Podle obhájce obžalovaného Františka Stratila jde o jeden z nejsložitějších případů, především kvůli hodnocení důkazů.

Reklama

Výběr článků

Načítám