Hlavní obsah

Skupina zlodějů kradla auta, porcovala koně i telata

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Bezmála stovku trestných činů má na svědomí čtyřčlenná skupina zlodějů, která působila nejen na jihu Čech ale i ve Středočeském a Plzeňském kraji i na Vysočině. Jak Právo informoval krajský policejní mluvčí Jiří Matzner, čtveřice, kterou dopadli jihočeští policisté, kradla doslova vše, co jí přišlo pod ruce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Šlo o automobily, náhradní díly, motorovou naftu, ale také mladé býčky a v jednom případě i koně. Kriminalisté obviněným mužům, z nichž dva jsou z jižních Čech, další z Chomutovska a poslední z Valašského Meziříčí, zatím napočítali 93 trestných činů, převážně krádeží, ale také poškozování cizí věci či maření výkonu úředního rozhodnutí.  Krádeží se dopouštěli většinou formou spolupachatelství. Dva z obviněných jsou již ve výkonu trestu,“ shrnul práci gangu Matzner.

Upřesnil, že například v únoru 2014 čtveřice ukradla v Českém Krumlově automobil VW Transporter, v Českých Budějovicích VW Golf Variant a v obci Kámen dodávkové vozidlo Mercedes-Benz.

Nebáli se ani vloupání. V rekreačním areálu u rybníka Milava ukradli motor z hasičské stříkačky, keramické talíře, ale hodili se jim i plechové pekáče. V krádežích ve velkém pokračovali muži i v listopadu, kdy odvezli ze zemědělského družstva u Číčenic dvě telata. U jednoho z mužů doma pak zvíře zabili, rozporcovali a maso prodali. Další býčky ukradli v Čížové a po té v Krči.

„Ve zvířatech viděli pravděpodobně jen maso a peníze. Proto zřejmě u Ražic z pastviny ukradli také koně plemene Hafling. Půl kilometru od pastviny jej usmrtili, vyvrhli,“ konstatoval policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám