Hlavní obsah

Piráta ve volkswagenu obklíčila na silnici policejní auta, útěk se mu nepovedl

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Dvacet minut divoké jízdy v noci za hustého sněžení a námrazy, chvílemi dokonce v protisměru čtyřproudé silnice. Tak vypadala nebezpečná honička, při níž policisté v noci na úterý pronásledovali v Hradci Králové vůz VW Golf, šoférovaný dvaatřicetiletým řidičem. Nakonec ho na silnici obklíčila čtyři policejní auta a policisté piráta i přes jeho odpor zadrželi.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní auta obklíčila silničního pirátaVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policejní hlídka chtěla vůz zastavit, když z vedlejší silnice na křižovatce ulic Víta Nejedlého a Kladská projel bez zastavení. V okamžiku, kdy se první hlídka policistů za autem rozjela, řidič akceleroval a začal před nimi rychlou nebezpečnou jízdou ujíždět,“ začala s popisem dramatického pronásledování policejní mluvčí Ivana Ježková.

Řidič pod vlivem drog totiž celou dobu ohrožoval nejen sebe, ale i případné chodce či řidiče v dalších vozech. „Nehnal se pouze po vnitřním silničním okruhu města, ale jezdil i úzkými ulicemi Malšovic, kde po obou stranách stála zaparkovaná vozidla. Bylo opravdu velké štěstí, že řidič nikoho nezranil nebo některé z aut nepoškodil,“ upozornila.

V závěru pronásledování ujížděl i po čtyřproudé frekventované ulici Kladská v protisměru. „Před nájezdem na ulici Víta Nejedlého ho policisté donutili zastavit zablokováním cesty služebním autem a řidič vystoupil až po hrozbě namířenou střelnou zbraní,“ pokračovala Ivana Ježková s tím, že se mladý muž zadržení nadále bránil.

Zabaví mu auto

„Dechovou zkouškou přítomnost alkoholu u řidiče vyloučili, pozitivní ale byl orientační test na přítomnost drog v těle muže. Ten potvrdil i to, co řidič policistům sám přiznal přítomnost pervitinu. Muž měl u sebe sáček s bílým krystalickým práškem, pravděpodobně drogou, který policisté zajistili a zaslali ke zkoumání,“ uvedla na závěr.

Protože muž nikdy neměl řidičák a opakovaně páchá trestnou činnost, policisté auto na místě zajistili a budou žádat jeho propadnutí. V současné době mu hrozí stíhání pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a v okamžiku, kdy budou známy výsledky rozboru krve, s největší pravděpodobností bude kromě tohoto trestného činu obviněn i z řízení pod vlivem návykové látky.

„V současné době je muž odsouzen k podmínečně odloženému trestu odnětí svobody, a to až do roku 2017. Muži hrozí až dva roky vězení,” uzavřela Ježková.

Dvě honičky mají za sebou i policisté z Prahy. V pondělí odpoledne jim ujížděl zdrogovaný řidič v kradeném Chevroletu Suburban. Jeho cesta skončila na Žižkově, kde naboural policejní vůz. Z auta se mu příliš nechtělo a musela mu pomoci policistka s pistolí v ruce. Druhý se pokusil ujet už ráno. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Silničnímu pirátovi pomohla z auta policistkaVideo: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám