Hlavní obsah

Muž řídil pod vlivem extáze, před Sabazem ale neutekl

Právo, plk
Karviná

Ani tmavý les neposkytl osmadvacetiletému muži z Karvinska v noci ze soboty na neděli bezpečný úkryt. Muže, který se schovával před policisty, odhalil policejní pes Sabaz.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pozornost hlídky dopravních policistů upoutal pár minut před sobotní půlnocí na Ciolkovského ulici v Karviné řidič osobního vozidla Mazda 626. Policisté ho proto chtěli zastavit a zkontrolovat. Jenže šofér měl jiné úmysly. „Na výstražné světelné znamení nereagoval, výzvu neuposlechl a začal ujíždět,“ sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

V průběhu honičky projeli řidič i policisté mimo jiné karvinskými ulicemi Školská, V Aleji, Ciolkovského, U Lesa, Sovova, až se dostali na ulici Kpt. Jaroše a Stavbařů. Tam šofér prudce zabrzdil, vystoupil z auta a utíkal se schovat směrem do lesa u tamní polikliniky. V autě dokonce nechal i spolujezdce.

Po stopě muže se vydala hlídka speciální pořádkové jednotky se služebním psem Sabazem. „Pes zachytil stopu podezřelého a běžel na jistotu. Muž začal utíkat, ale Sabaz byl rychlejší a dohonil ho,“ popsala mluvčí a dodala, že orientační dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.

„Avšak zkouška na přítomnost návykových látek už ne. Test byl pozitivní na látku amfetamin a metamfetamin - extázi. Lustrací policisté navíc zjistili, že muž za volantem nemá co dělat, protože nemá řidičský průkaz,“ objasnila, proč mladík před policisty utíkal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám