Hlavní obsah

Žena porodila na toaletě havířovské restaurace

Právo, Desina Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

K velmi ojedinělé události vyjížděli ve čtvrtek večer moravskoslezští záchranáři i karvinští policisté. V jedné z havířovských restaurací totiž na toaletě začala rodit šestatřicetiletá žena. Klid zdravotníkům, kteří matku i miminko ošetřili a předali do nemocnice, zajistila na místě policie, informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dostali jsme hlášení od pracovníků z havířovské restaurace, že žena odešla z restaurace na toaletu, kde začala rodit. Bylo nám sděleno, že žena k sobě nechce nikoho pustit, proto hned volali záchranku,“ popsal Humpl. Když záchranáři dorazili na místo, tak již bylo miminko na světě.

„Lékař je prohlédl a zjistil, že dítě i maminka jsou po porodu v pořádku. Ošetřili jsme je a předali do Městské nemocnice v Ostravě,“ dodal Humpl.

Do havířovské restaurace k události navíc dorazili také karvinští policisté. Požádali je o to záchranáři. „Jen jsme dohlíželi, aby záchranáři měli klid na svou práci. Aby na toaletách v restauraci nevznikl nějaký incident,“ vysvětlila karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že pro policii šlo o velmi ojedinělý případ.

Chlapec Michael

Ani zdravotníci nejezdí často k porodům do restaurací. „K porodům mimo zdravotnická zařízení vyjíždíme většinou do domácností. Jedná se většinou o překotné porody, nebo předčasné, které nastanou dřív, než maminka očekává. Výjimečně se stane, že rodíme v autě, tak jednou za rok,“ uvedl mluvčí záchranářů.

Dodal, že si nepamatuje, že by k obdobnému případu v kraji vůbec vyjížděli. „Ženy jsou dnes velmi aktivní, takže se takový překotný porod může stát,“ podotkl ještě Humpl.

Podle mluvčí ostravské městské nemocnice Magdy Otáhalové jsou matka i její syn, který dostal jméno Michael, v pořádku. Chlapeček vážil po porodu 2400 gramů,“ informovala Otáhalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám