Hlavní obsah

Zloděj si odnesl dva trezory, milión utratil za drogy a automaty

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ani pečlivá příprava a plánování zločinných plánů nezachránila dvaačtyřicetiletého kasaře. Ten má na svědomí vloupání do firmy v Hrušovanech nad Jevišovkou, odkud si odnesl trezor příruční pokladnu s miliónem korun. Jindy si zase z úřadu na Břeclavsku odnesl trezor se 160 tisíci. Policisté muže v těchto dnech zadrželi v jedné z brněnských ubytoven.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pachatel se na činy připravoval, přinesl si potřebné nářadí a v jednom z případů dokonce myslel i na to, aby zatemnil lampu veřejného osvětlení pomocí černých plastových sáčků,“ konstatovala policejní mluvčí Petr Ledabylová s tím, že vyšetřovatelka už zahájila trestní stíhání, přičemž mu hrozí až osm let vězení.

„Kriminalisté muže, který měl problémy se zákonem už v minulosti a veškeré peníze získané krádežemi utratil za drogy a hrací automaty, podezírají z dalších vloupání do obecních úřadů a firem na Břeclavsku a Brněnsku. Jeho trestní stíhání tak pravděpodobně ještě rozšíří o další skutky. Stejně tak prověřují, zda obviněný měl nějaké komplice, vzhledem k tomu, že sám by jen velmi těžko manipuloval s několikasetkilogramovými trezory,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám