Hlavní obsah

Policisté dopadli odesilatele „vepřové ruky”. Balík byl vzkaz právníkovi z Prahy

– Praha

Pražští policisté dopadli odesilatele balíku, který obsahoval vepřové maso stylizované tak, aby vypadalo jako useknutá lidská ruka. Nyní již obviněný odesilatel podle svých slov nechtěl nikomu vyhrožovat, ale říci tím, že se adresát, pražský právník, chová „jako prase”.

Foto: Policie ČR

Vepřová ruka byla odeslaná ve Zlíně

Článek

„Z nebezpečného vyhrožování jsme obvinili 64letého muže, který balík připravil a následně předal spolupracovnici, která šla na poštu. Požádal ji, aby ho odeslala. Sama nevěděla, co zásilka obsahuje,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Adresát se podle obviněného chová jako prase, protože odesilateli dluží nemalou finanční částku přibližně v řádech miliónů korun, a nemá se k jejímu zaplacení. „Kriminalisté tuto jeho verzi neprověřovali, takže nevíme, zda je pravdivá. Pokud ano, měl se obviněný obrátit na soud se svým požadavkem, a ne řešit to tímto způsobem,“ podotkl Hulan.

Foto: Policie ČR

Vepřová ruka přišla muži ze Zlína

Právník, jemuž „vepřová ruka“ přišla 5. října, se původně domníval, že výhrůžka se může týkat jeho případu, ve kterém odhalil, že jeden jeho klient je okrádán firmou poskytující externí služby. [celá zpráva]

Obviněnému hrozí v případě odsouzení až rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám