Hlavní obsah

Na D1 se převrátil kamión s auty, dálnice stála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nehoda soupravy převážející osobní auta na 80. kilometru dálnice D1 v pátek ráno zastavila provoz ve směru na Prahu. Kamión se i s návěsem při nehodě převrátil na bok. Provoz se podařilo opět obnovit krátce po 11:00, řekla policejní mluvčí Dana Čírtková. Dechová zkouška u řidiče byla negativní.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Nehoda soupravy převážející osobní auta zastavila na 80. kilometru dálnice D1 provoz ve směru na Prahu.

Článek

Nehoda se stala krátce před 07:00. Záchranáři na místě nezasahovali, podle ředitelky krajské záchranné služby Vladislavy Filové nebyl nikdo zraněn.

Kamión řídil 23letý Litevec, který se podle policie nevěnoval řízení a při předjíždění najel na trávu u středových svodidel.

„Poté dostal smyk a o kamión, který předjížděl, se zachytil. Pak narazil do středových svodidel a návěs s převáženými osobními auty se převrátil na dálnici. Při nehodě vznikla škoda ve výši 2,5 miliónu korun,” uvedla Čírtková.

Řidiči osobních aut opouštěli dálnici na exitu 90 Humpolec nebo 82 Koberovice a pak se vraceli na exitu 66 Loket. Nákladní vozidla zůstala na dálnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám