Hlavní obsah

Vedle hořící dodávky byly hromady výbušnin, hasiči použili vodní mlhu

Právo, plk
Opava

S nebezpečným požárem se museli ve čtvrtek dopoledne vypořádat moravskoslezští hasiči. Hasili dodávku, která vzplála v lomu v Bohučovicích, místní části Hradce nad Moravicí na Opavsku. Zásah jim notně zkomplikovaly výbušniny, které byly uskladněny nedaleko hořícího vozu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár auta

Článek

O požáru auta patřícího pyrotechnické firmě se hasiči dozvěděli krátce po 10:30. Při příjezdu jednotek z Opavy a Hradce nad Moravicí hořelo vozidlo silným plamenem.

„Zkušený střelmistr hasiče upozornil na nebezpečí výbuchu hromady výbušnin u stěny lomu, pokud by začali ihned hasit, protože použité roznětky byly velmi choulostivé na změnu podmínek v obvyklém prostředí,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že střelivo leželo od dodávky ve vzdálenosti asi 30 metrů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár auta

Hasiči museli počkat, až plameny klesnou, teprve potom uhasili oheň opatrně vodní mlhou. „Zásah se obešel bez jakéhokoliv náznaku výbuchu a zranění, po odjezdu hasičů, krátce po poledni, mohli pyrotechnici pokračovat v odpalech kamene,“ doplnil mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár auta

Předběžná škoda na autě, včetně shořelého materiálu, je 245 tisíc korun, požár zavinila technická závada na elektroinstalaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám