Hlavní obsah

V masce Anonymous oloupili řidiče, který jim přivezl objednané zboží

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Kvůli těžké sociální situaci se partnerský pár z Bruntálska rozhodl překročit zákon. Devětadvacetiletý muž a jeho o rok starší družka mají podle policie na svědomí několik přepadení řidičů přepravní služby. Mimo jiné při tom použili masku hnutí Anonymous, uvedl v pátek náměstek ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování Radim Wita.

Foto: Policie ČR

Policie na místě činu našla masku Anonymous i plynovou pistoli, s níž muž loupil.

Článek

První přepadení se odehrálo na začátku srpna. Tehdy si pachatel objednal u obchodní společnosti elektroniku zhruba za 26 tisíc korun. Vylákal řidiče přepravní společnosti na odlehlé místo v obci Bílčice na Bruntálsku.

Když řidič chystal zboží, zaútočil na něj muž s maskou Anonymous, který mu vyhrožoval zbraní a chtěl po něm peníze.

„Vzhledem k tomu, že řidič na výzvu nereagoval, tak mu pachatel druhou rukou nastříkal do očí pepřový sprej. Ten poté rozstříkal i do kabiny vozu, kde seděla spolujezdkyně,“ popsal Wita.

Objednávka za 300 tisíc

Podruhé pár zaútočil na konci srpna v Bravanticích na Novojičínsku. U stejné obchodní společnosti pod smyšleným jménem udělala 30letá žena objednávku na elektroniku v hodnotě zhruba 80 tisíc korun. Řidiče pak vylákala na odlehlé místo pod záminkou převzetí zboží.

V době, kdy řidič vystoupil a v nákladovém prostoru vozidla začal chystat zboží k předání, k němu přistoupil opět maskovaný pachatel, tentokrát s kuklou, okamžitě řidiči nastříkal pepřový sprej do očí a donutil ho lehnout si do nákladového prostoru. Řidiči sebral přes 14 tisíc korun i objednané zboží.

V září pak učinil pár další čtyři objednávky za 300 tisíc korun. Tuto loupež však již kriminalisté odhalili a povedenou dvojici zadrželi. „Žena má jedenáctiletou dceru a nikdy ještě trestána nebyla. Muž již ano. Oba loupežemi chtěli vyřešit svou špatnou sociální situaci. Získané peníze používali na svou obživu,“ dodal Wita.

„Bylo jim sděleno obvinění pro trestné činy loupeže a účast na trestném činu loupeže. Hrozí jim trest odnětí svobody v trvání dvou až deseti let,“ uvedl Wita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám